Nieuwsbericht De week van… Frank van Noort (VVD)

Gepubliceerd op: 30 juni 2021 12:30

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Samen!
Gelukkig zijn er steeds meer versoepelingen. Tijd om er, samen met gezin, familie en vrienden, weer op uit te trekken. Er is veel gezegd en geschreven over deze surrealistische tijd. Verdriet, angst, beperkingen in bewegingsvrijheid, financiële problemen, maar ook nieuwe ideeën en kansen, meer digitaal, meer oog voor elkaar en een enorme prestatie van de wetenschap en zorg.

Midden in de lokale samenleving
Ik zie deze tijd ook als een moment om stil te staan bij hetgeen echt belangrijk is. Mijn gezin, familie, vrienden en andere mensen die dichtbij mij staan. Voor mij de primaire motivatie om actief betrokken te zijn in mijn woonplaats. Als raadslid sta je letterlijk midden in de lokale samenleving. En hier neem je ook besluiten over. Besluiten die niet altijd makkelijk zijn, want er zijn ook conflicterende belangen. Je kijkt naar het algemeen belang van alle Leiderdorpers en niet iedereen is altijd tevreden met de uitkomst.

Samen verder
In het raadswerk is het voor mij belangrijk om op zoek te gaan naar het gezamenlijk belang en niet naar de verschillen. Daar los je niks mee op. Zoals het nu in de grote Haagse kleuterschool gaat, vind ik persoonlijk diep triest. En ja, ook bij ons worden in verkiezingstijd de verschillen vergroot, want anders kunt u niet kiezen. Maar uiteindelijk moeten we samen verder. Na een goed debat vanuit verschillende invalshoeken en belangen, met alle 21 raadsleden. Anders kom je niet vooruit.

Trots
Ik ben dan ook trots op de manier zoals wij nu samenwerken in de raad, coalitie en oppositie. En wij hebben behoorlijke stappen gemaakt op verschillende complexe dossiers. Zoals in mijn portefeuilles voor het verkeer, de energietransitie en de sport en cultuur. En er komen ook vast nog nieuwe uitdagingen op ons pad. U gaat de komende maanden weer meer van de lokale politiek horen, want in 2022 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad.

Voor nu wens ik u een mooie zomer toe. Samen met uw gezin, familie en vrienden. Elders of gewoon Thuis in Leiderdorp.

Frank van Noort
Raadslid VVD

Frank van Noort