Nieuwsbericht De week van… Huibrecht Bos (CDA)

Gepubliceerd op: 07 juli 2021 17:55

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid...

En opeens komt alles tegelijk: terrassen gaan open, de restaurants ontvangen weer eters. En hé, opeens geen mondkapjes meer? Heerlijk en ook een beetje wennen. En natuurlijk gaat iedereen een prik halen. In mijn geval in Sporthal de Bloemerd. Het ziet er keurig uit en ik moest wel goed kijken om de sporen van sport en spel nog in de sporthal te herkennen. Ik heb zelfs al in de file gestaan. En - net als 'vroeger' - dat went nooit! 

Corona is voor iedereen die het gehad heeft een ziekte, die behoorlijk kon toeslaan. Maatschappelijk is corona steeds meer een situatie. Over een poosje hoop ik dat corona met name een tijdsaanduiding zal zijn. Dat begon trouwens al snel met verwijzingen naar 'voor corona'. Waar het met name ging over alles wat we deden dat opeens niet meer kon: vliegen, feesten, winkelen, sporten, vakanties.

Inmiddels zijn daar 'aan het begin van corona' en 'tijdens de tweede golf' bij gekomen. Het is nog wel de vraag of we ook binnenkort van 'na corona' gaan spreken. Vaccinaties helpen ons het normale leven weer in, maar dat beperkt zich nog tot de westerse wereld.

In het 'begin van corona' ging het steeds over terug naar normaal en 'het nieuwe normaal'. Daarbij de belangrijke vraag of alles weer zou herstellen zoals het was 'voor corona'. Het nieuwe normaal is toch moeilijk te plannen. Het thuiskantoor en minder zakelijk reizen, dat zullen wel blijvertjes zijn. Maar vliegvakanties, handen en knuffels geven komen al voorzichtig terug. Dat zal dan ook wel voor overvolle agenda's gelden.

Wat dat betreft wens ik iedereen toe dat het mogelijk blijft om vaker te kunnen kiezen tussen digitaal en fysiek aanwezig. Tijdens de lockdown was het 'te rustig', maar voor corona was het 'te druk'. Dus als ik nou iets hoop, dan is het dat we na corona een beter evenwicht vinden. Dat doen we zelf.

Huibrecht Bos