Nieuwsbericht De week van… Jeroen Hendriks (D66)

Gepubliceerd op: 30 juni 2021 12:25

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Hoop
Beste dorpsgenoten, als ik dit schrijf zijn net de nieuwe versoepelingen ingegaan. We mogen weer het café in, we kunnen weer naar festivals en het buitenland komt weer in beeld voor vakanties. De mondkapjes mogen af; we kunnen bijna letterlijk weer vrij ademhalen. De greep van corona op ons leven wordt gelukkig losser. En, laat ik voor mezelf spreken: wat was ik eraan toe! Het werk van een raadslid in coronatijd is toch een beetje behelpen; mijn collega-raadsleden hebben hier in hun bijdrage al ruimschoots aandacht besteed. Ik wil het niet groter maken dat het is, want digitaal vergaderen is zeker niet ideaal, maar het lukt op zich natuurlijk prima. De gevolgen zijn zeer overzichtelijk, zeker vergeleken met de impact die corona heeft op het werk van mensen die in de frontlinie hebben gestaan, zoals de artsen en verpleegkundigen, de hulpverleners, de hulpdiensten en, zeker de laatste maanden, alle medewerkers van de vaccinatielocaties, ook die in ons dorp. Alleen maar bewondering.

We staan er te weinig bij stil - vind ik - maar wat een geweldige prestatie is er geleverd door onze wetenschappers, al die mensen die bij universiteiten en bedrijven al jarenlang werken aan de huidige vaccintechnologie. Wat een ongelooflijk succes is het om nu binnen één jaar meerdere werkende vaccins te kunnen hebben. Laten we ons gelukkig prijzen dat we leven in een tijd dat dit mogelijk is! Het geeft mij ook hoop voor de toekomst: welke nieuwe variant van het virus ook opduikt, we zijn als mensheid in staat snel en doeltreffend te reageren.

Voor nu wens ik iedereen een mooie, ontspannen en gezonde zomer toe. Rust een beetje uit en geniet van de vrijheid. En lach ook veel, mét, maar vooral ook náár elkaar. Nu de mondkapjes af zijn is het weer goed te zien!

Jeroen Hendriks
Raadslid D66

Jeroen Hendriks