Nieuwsbericht De week van… Marlies van Beek (GroenLinks)

Gepubliceerd op: 15 september 2021 10:25

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Raadslid in coronatijd deel 2
De zomer loopt ten einde en het is tijd om weer aan de slag te gaan. Als raadslid voor GroenLinks Leiderdorp is het belangrijkste verschil met de periode voor de zomervakantie dat we elkaar weer fysiek kunnen zien en spreken. En eerlijk is eerlijk: het is fijn om, wanneer ik om mij heen kijk, gezichten te zien in plaats van een boekenkast.

Waar ik de komende periode naar uitkijk is de samenwerking met PvdA Leiderdorp. We hebben al een aantal keer samen vergaderd. En ja, we zijn het in grote lijnen heel vaak met elkaar eens. Alleen vliegen we tijdens de discussies het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken aan. Tijdens de discussies word ik uitgedaagd mijn standpunten te verbreden en verdiepen. Waar ik voorheen het gevoel had vooral bezig te zijn met anderen te overtuigen van mijn 'waarheid', pak ik nu de kans om mezelf uit te dagen mijn standpunten en waarheden te verdiepen en behouden of overboord te gooien. Wat ik mij realiseerde, is dat een gesprek of discussie meer is dan praten en luisteren. We kijken elkaar aan, zien de gezichtsuitdrukkingen en kleine handbewegingen. We voelen de sfeer aan. En bij de PvdA Leiderdorp en GroenLinks Leiderdorp is de sfeer goed. Waar ik ook naar uitkijk is de samenwerking met de gehele gemeenteraad de komende maanden. We hebben de afgelopen maanden digitaal vergaderd, maar nu is de tijd weer aangebroken om in de raadszaal met elkaar het gesprek aan te gaan. En dan blijken (partij)standpunten ook wel eens uitgangspunten.

We gaan richting de gemeenteraadsverkiezingen. Voor we het weten zijn we allemaal campagne aan het voeren. Als het aan mij ligt staan we dan niet alleen tegenover elkaar, maar ook zij aan zij. Want als we samenwerken, samen de schouders eronder zetten, kunnen we bergen verzetten.

Marlies van Beek