Nieuwsbericht De week van… Ümit Güney (raadslid D66)

Gepubliceerd op: 26 mei 2021 14:45

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Het begin van dit voorjaar was erg spannend. Niet alleen door corona, maar ook vanwege de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Mijn partij D66 behaalde een erg mooi resultaat. Natuurlijk ben ik daar enorm blij mee en supertrots dat ruim 1,5 miljoen mensen op de partij hebben gestemd. Zowel nationaal als lokaal de tweede grootste partij geworden, dat geeft je natuurlijk een goed gevoel.

Intussen gaat ook het gewone leven door. Ik werk inmiddels ruim 12 jaar als wijkbeheerder bij woningcorporatie Portaal in Leiden. Daarnaast ben ik actief voor een aantal organisaties met een grote achterban in de regio als vrijwilliger. En natuurlijk als raadslid in Leiderdorp.

Door het raadswerk en het vrijwilligerswerk ontmoet ik veel mensen: van jong tot oud, eigenlijk iedereen. Mensen in mijn directe omgeving weten mij snel te vinden.
Juist uit die ontmoetingen haal ik veel energie. Dat vind ik belangrijk en dat inspireert me: het contact met de mensen waar ik het raadswerk voor doe, namelijk iedereen in Leiderdorp. Dat gevoel wordt versterkt wanneer ik projecten en plannen in de openbare ruimte zie waar wij als raad mee hebben ingestemd.

Laten we hopen dat het ontmoeten weer steeds gemakkelijker wordt. Door stap voor stap uit de coronacrisis te komen. Ik kan niet wachten op alle energie die al deze ontmoetingen mij zullen geven.

Ümit Güney