Nieuwsbericht Denk mee en maak Leiderdorp nog duurzamer! Kom dinsdag 14 juni naar de duurzaamheidsavond!

Gepubliceerd op: 08 juni 2016 12:15

Dinsdagavond 14 juni vindt in het gemeentehuis van Leiderdorp de duurzaamheidsavond plaats. Tijdens deze avond bent u van harte uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe duurzaamheidsagenda. Hoe kan Leiderdorp volgens u nog duurzamer worden? Heeft u zelf ideeën? Ziet u kansen? Wij horen het graag! Zo kunnen wij samen met u invulling geven aan de nieuwe duurzaamheidsagenda voor de komende jaren. Met deze agenda wil de gemeente haar ambities aangeven op het gebied van duurzaamheid en hoe dit bereikt kan worden. Door de agenda samen met iedereen in Leiderdorp, inwoners, organisatie, ondernemers en instellingen, op te stellen wil Leiderdorp een stap vooruit zetten op het gebied van duurzaamheid. Want samen kunnen we Leiderdorp nog duurzamer maken.

Hoe ziet de avond er uit?

Informatiemarkt
U kunt de hele avond inlopen, van 19.00 uur tot 22.00 uur. Er is doorlopend een informatiemarkt waar organisaties aanwezig zijn om u te informeren over duurzame producten zoals zonnepanelen, duurzame mobiliteit, groene daken en beschikbare subsidies.

Workshops
Ook zijn er twee workshoprondes waar u aan mee kunt doen. In deze workshops wordt ingegaan op het thema duurzaamheid en kunt u uw ideeën meegeven voor de nieuwe duurzaamheidsagenda. De workshops duren per ronde drie kwartier. Voorkennis is niet nodig, tijdens de workshops zullen we samen tot ideeën komen.

Per ronde zijn er vijf workshops waaruit u kunt kiezen. De groepen bestaan uit maximaal 12 personen en iedere groep krijgt een eigen opdracht. Door middel van actieve en intensieve methodieken werkt de groep aan het vinden van een out-of-the-boxoplossing voor het specifieke vraagstuk. De sessie begint met een concrete vraagstelling. Beantwoording van deze vraag staat centraal tijdens de sessie.

De vijf workshops zijn:

  1. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat de Leiderdorpse inwoner de duurzaamste inwoner van Nederland wordt?
  2. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat elk gebouw in  Leiderdorp in 2025 nul op zijn energiemeter heeft?
  3. Bepaal hoe Leiderdorp zich richting 2025 gaat profileren op gebied van duurzaamheid
  4. Kies met behulp van foto's en woorden de 5 thema's waar Leiderdorp de komende jaren op inzet
  5. Vrijdenkers

Programma:
19.00 uur          inloop
19.30 uur          kick-off
20.00 uur          workshopronde 1
20.45 uur          workshopronde 2
21.30 uur          borrel
22.00 uur          einde

We hopen u graag te zien op 14 juni zodat we samen Leiderdorp nog duurzamer kunnen maken!