Nieuwsbericht Doe mee met de Fiets Telweek

Gepubliceerd op: 06 september 2016 18:20

Op 19 september start de nationale Fiets Telweek. Dit is een groot landelijk onderzoek om meer te weten te komen over het dagelijks fietsgedrag. De deelnemers registreren zich via een speciale app. Doe mee en maak kans op een nieuwe fiets!

Voor de tweede keer worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Voor dit onderzoek is een app ontwikkeld: de Fietstel-app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn.

Tel mee en maak kans op een Veloretti designfiets!
Deelnemen aan de Fiets Telweek is eenvoudig. Download de Fietstel-app op uw smartphone en zet de GPS-functie aan. De Fietstel-app meet verplaatsingen alleen tijdens de Fiets Telweek van maandag 19 september tot en met zondag 25 september. Onder de deelnemers worden 25 Veloretti designfietsen verloot.

Ook scholieren tellen mee!
Ben je scholier? Dan fiets je waarschijnlijk veel. En tijdens het fietsen moet je vast weleens lang wachten voor een verkeerslicht, oversteken over een drukke weg of gebruik je graag een voetpad omdat een fietspad ontbreekt. Of vermijd jij juist de drukke routes? Gegevens over het fietsgedrag van scholieren zijn zeer waardevol voor het verbeteren en veiliger maken van schoolroutes. Door samen met jouw klasgenoten mee te doen aan de Fiets Telweek scholierenactie krijgt de gemeente inzicht in waar jullie fietsen, met welke snelheid en welke vertragingen jullie tegenkomen onderweg. Op basis van deze gegevens kan de gemeente eventueel maatregelen nemen. Door deelname maak je ook nog eens kans op een helikoptervlucht met jouw klas!

Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl.

fietstelweek