Nieuwsbericht Doe mee met de schoonmaakactie in het Oude Dorp

Gepubliceerd op: 20 juni 2017 14:10

De gemeente houdt woensdag 28 juni een schoonmaakactie in het Oude Dorp. Medewerkers van de gemeente, die meestal 'binnen' werken, gaan die middag naar buiten om de buurt op te ruimen en schoon te maken. Aan het einde van de dag moet de wijk helemaal op orde zijn. Helpt u ook mee zodat we uw buurt daadwerkelijk helemaal opgeruimd en schoon krijgen? De gemeente is op diverse plekken in het Oude Dorp aanwezig met opruim- en schoonmaakmiddelen. We starten om 13.00 uur aan de Hoofdstraat naast het Irenegebouw. Op deze locatie zijn ook de opruim- en schoonmaakmiddelen af te halen. We zijn tot 16.00 uur in de wijk aanwezig.

Operatie steenbreek
Ook doet de gemeente mee met de landelijke actie 'Operatie Steenbreek'. Hiermee willen we inwoners bewust maken van het belang van groen in de tuin. Te weinig groen in de tuin kan namelijk leiden tot minder vogels, insecten en andere dieren. Insecten zoals bijen en vlinders worden met uitsterven bedreigd, terwijl ze zo belangrijk voor ons zijn. Veel van onze landbouwproducten, zoals fruit en groente zijn namelijk afhankelijk van bijen en vlinders.

Draag een steentje bij!
Tijdens de opschoonactie kunt u zelf letterlijk een 'steentje bijdragen' aan een bij- en vlindervriendelijke tuin. De gemeente is aanwezig met een kraampje met bij- en vlindervriendelijke planten voor in uw tuin. Het kraampje vindt u aan de Hoofdstraat naast het Irenegebouw. Per ingeleverde tuintegel krijgt u een plantje! (zolang de voorraad strekt) Een groene tuin draagt ook bij aan minder wateroverlast doordat regenwater in een groene tuin sneller en beter afgevoerd wordt. Reden genoeg dus om uw tuin te vergroenen en op te fleuren met mooie bij- en vlindervriendelijke planten!

We zien u graag op woensdag 28 juni!