Nieuwsbericht Doe mee tijdens landelijke Fiets Telweek

Gepubliceerd op: 09 september 2015 10:50

Ongetitelde afbeelding, 09-09-2015 10:57:45


Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. De gemeente Leiderdorp doet hieraan mee. Met het onderzoek wordt inzicht verkregen in de fietsstromen. Voorwaarde is dat in de Landelijke Fiets Telweek van 14 tot 20 september zo veel mogelijk fietsers de speciaal ontwikkelde app gebruiken en zo laten zien welke routes zij fietsen.

Hoe meer fietsers deelnemen aan de Fiets Telweek hoe beter! Meer deelnemers betekent meer en betrouwbaardere gegevens. Hiermee kan de gemeente Leiderdorp beter bepalen waar en hoe zij het fietsnetwerk kan verbeteren. Doe daarom allemaal mee en download de speciaal ontwikkelde app App de Fiets. In Zuid-Holland gingen al 4121 fietsers u voor. Onder alle deelnemers worden 20 gloednieuwe fietsen verloot.

Breed gedragen onderzoek
Het fietsonderzoek kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking tussen diverse partijen. Naast de Nederlandse provincies en stadsregio's werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de hogeschool van Breda (NHTV) mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Meer informatie op www.fietstelweek.nl.