Nieuwsbericht Doekjes? Niet in het riool!

Gepubliceerd op: 17 februari 2016 09:00

Het zuiveren van rioolwater kost energie en geld. Hoe meer vervuiling -met zaken die niet thuishoren in het riool- des te hoger de milieubelasting en de kosten. Afval in het riool leidt bijvoorbeeld tot verstopping en overstroming. Logo niet in het riool
Grote boosdoeners van deze verstoppingen zijn vochtige doekjes en vochtig toiletpapier die door het toilet worden gespoeld. Lekker makkelijk, maar het kost de waterschappen elk jaar miljoenen euro's.
Het riool bevat vuil water van huishoudens, bedrijven en vaak ook regenwater. Rioolwaterzuiveringsinstallaties maken er schoon water van en lozen dat vervolgens op het oppervlaktewater. Vanuit je huis leiden de afvoer van de wasbak, de wasmachine, de keukengootsteen, het doucheputje en het toilet naar het riool.

Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Leiden, Leidschendam, Voorburg, Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar hopen dat u mee wilt helpen aan een betere doorgang van de riolering en dus minder verstoppingen. Daarom liever geen vochtige doekjes in het toilet.

Tip: zet een prullenbakje naast de wc!

Wilt u weten wat er nog meer niet in het riool mag? Neem dan een kijkje op www.nietinhetriool.nl.