Nieuwsbericht Doet uw gemeente het goed?

Gepubliceerd op: 06 juni 2018 15:00

De Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp is op zoek naar een specifiek Leiderdorps thema om te onderzoeken. Bij het kiezen van het thema schakelt de commissie graag de oren en ogen in van de inwoners van Leiderdorp. Op korte termijn zal de commissie met het onderzoek starten. Alle suggesties voor onderwerpen zijn welkom.

De commissie doet onafhankelijk onderzoek naar het beleid van de gemeente Leiderdorp. Er wordt onderzocht of de gemeente doet wat ze belooft en of dit ook oplevert wat de bedoeling was. Zo onderzoekt de commissie de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het beleid van de gemeente. Voor de gemeente Leiden deed de rekenkamer eerder bijvoorbeeld onderzoek naar de manier waarop de gemeente omging met publieksparticipatie. In een ander onderzoek werd gekeken hoe efficiënt de gemeente Leiden omging met vastgoed. In Leiderdorp is eerder onderzoek gedaan naar de Sterrentuin, leges en wegenonderhoud.

Als er taken zijn van de gemeente Leiderdorp waarover u zich zorgen maakt of waarvan het u onduidelijk is wat de gemeente precies doet en waarom, dan hoort de commissie het graag. Wellicht neemt de Rekenkamercommissie dan dit jaar nog uw onderwerp onder de loep.

Suggesties voor onderzoeksonderwerpen kunnen worden gemeld bij de ambtelijk secretaris van de Rekenkamercommissie via rekenkamer@leiden.nl
Meer informatie over de Rekenkamercommissie Leiden-Leiderdorp .

 

Blijf op de hoogte van het gemeentenieuws en neem een emailabonnement op onze nieuwsbrief via www.leiderdorp.nl/nieuwsbrief.