Nieuwsbericht Duurzame oktober

Gepubliceerd op: 29 september 2021 11:25

De maand oktober staat bij de gemeente in het teken van 'Duurzame oktober'. We houden verschillende evenementen en lessen om op een positieve manier aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Agenda:

 • Heel oktober: Lessen over Global Goals
  Diverse basisscholen volgen lessen over de Global Goals. Deze doelen moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Meer informatie over de Global Goals leest u op de website van de Rijksoverheid, als u zoekt op 'Sustainable Development Goals'. Wethouder Rik van Woudenberg gaat langs bij de klassen om met de leerlingen te praten over de Global Goals.
 • 9 oktober: Fietstocht om verenigingen te vergroenen
  Hockeyvereniging Alecto benaderde de gemeente voor advies over ecologisch beheer van het groen rond de sportvelden. Wij willen ook andere verenigingen inspireren om het terrein te vergroenen. Is dat ook iets voor uw vereniging? Stuur een e-mail naar mec@leiderdorp.nl en meld u aan voor de fietstocht!
 • Herfstvakantie en erna: wateroverlasttafel
  In de herfstvakantie en de week erna gaat de wateroverlasttafel on tour door Leiderdorp. Met de wateroverlasttafel ervaart u praktisch hoe vergroenen van tuinen, speelplaatsen en parkeerterreinen helpt om overtollig water sneller de grond in te laten stromen. De wateroverlasttafel staat in de herfstvakantie in de tuin van het MEC. U kunt zich aanmelden via mec@leiderdorp.nl. In de week na de herfstvakantie staan we op een nog te bepalen schoolplein en geven we uitleg aan schoolkinderen. Houd voor meer informatie www.mecleiderdorp.nl in de gaten.
 • Herfstvakantie: Smaak van de polder fietstocht
  Lekker eten en drinken hoeft niet van ver te komen, in de Boterhuispolder wordt van alles geproduceerd. Met de fietstocht nemen wij u mee de polder in en kunt u 'Boodschappen doen bij de boer'. Deze activiteit organiseren we samen met Incluzio. De datum van dit evenement is nog niet bekend. Heeft u interesse? Stuur een mail naar mec@leiderdorp.nl.

Waarom organiseren we Duurzame oktober?
Duurzaamheid en het aanpakken van klimaatverandering zijn onderwerpen die in de politiek steeds hoger op de agenda staan. Het moet echter niet alleen op de agenda staan, we moeten er ook wat mee doen! Met Duurzame oktober laten we zien zien dat duurzaamheid makkelijk en leuk kan zijn. Samen zorgen we voor een rijke aarde voor mensen, dieren en planten. Voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Werelddoelen