Nieuwsbericht Eendentrapje timmeren

Gepubliceerd op: 05 maart 2013 00:00

Op veel plekken in het park De Houtkamp zijn de oevers beschoeid met loodrechte planken. Dat is geen probleem voor volwassen watervogels, die zo de kant op huppen. Voor jonge eendjes is het juist wel een probleem. Zij kunnen nooit tegen zo'n hoge kant opklimmen.

Daarom gaan we op woensdagmiddag 13 maart in het Milieu Educatief Centrum (MEC) eendentrapjes timmeren. Die worden dan later deze maand in het park geplaatst, want de eerste pulletjes (eendenkuikens) van het jaar laten niet lang op zich wachten.

Natuurlijk zijn ook Evert en Evelien Eend van de partij die middag. Zij geven een 'voorstelling' en laten zien dat een eend veel meer is dan alleen een snaterende zwemvogel. Waar houdt een eend zich mee bezig, en hoe zit hij in elkaar? En is dat gestrooide brood eigenlijk wel goed voor eenden?

Help de pulletjes in de Houtkamp, en kom eendentrapjes maken. Je moet minstens 6 jaar oud zijn om mee te doen. Let op, ben je 13 jaar of ouder, vind je dit leuk en wil je ook jongere kinderen helpen, dan ben je welkom op deze middag. Meedoen kost 2 euro.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten op woensdag- en zondagmiddag? Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van het MEC via mec@natuureducatie.nl.
Het MEC is te vinden in het gebouw De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110-E in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op
www.natuureducatie.nl en op Facebook.

eend_met_pullen 
foto: Andre Biemans