Nieuwsbericht Feestdagen: brandveilig feestvieren

Gepubliceerd op: 19 december 2012 00:00

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook bij een feest. Het is daarom noodzakelijk dat u even de tijd neemt om kritisch te kijken naar de brandveiligheid. Versieringen, vluchtroutes, het aantal feestgangers; allemaal factoren om rekening mee te houden.

Kerstverlichting

Houd er rekening mee dat diverse kerstverlichting erg warm kan worden, breng deze vrij in de ruimte aan en blijf bij andere versieringen uit de buurt.

Kerstbomen en kersttakken

Een veilige kerstboom is een kunstboom van moeilijk brandbare kunststof. Let op het certificaat of de aanwijzingen op de verpakking. Een natuurlijke kerstboom kan ook, mits deze continu van voldoende water wordt voorzien. Wanneer een natuurlijke boom uitdroogt is deze erg brandgevaarlijk.

Kaarsen

Zet kaarsen altijd in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Doof een kaars altijd als u de ruimte verlaat en laat geen kinderen alleen in een ruimte waar kaarsen branden.

Brandveiligheidsvoorzieningen

Rookmelders, brandblussers en blusdekens zijn ook in woningen geen overbodige luxe. Informatie over de juiste type en locaties van melders en blussers in uw situatie kunt u inwinnen bij de brandweer.

Vluchten

Als er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch brand uitbreekt, moeten mensen snel kunnen vluchten. Zorg dat de vluchtmogelijkheden bruikbaar zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over deze informatie of over brandpreventie, dan kunt u contact opnemen met de afdeling preventie. De preventiemedewerkers zijn tijdens kantooruren te bereiken op (071) 54 58 500.

brandweerlogo