Nieuwsbericht Gemeente en bewoners maken plan voor Merelstraat en Koekoekstraat

Gepubliceerd op: 09 februari 2011 00:00

De Merelstraat en de Koekoekstraat worden opnieuw ingericht. Samen met bewoners is de gemeente bezig een plan te maken voor de herinrichting. Het schetsontwerp moet voorzien in voldoende parkeerplaatsen in een groene omgeving. Ook een veilige buitenruimte is van belang en het openbaar gebied moet goed bereikbaar zijn voor iedereen.

Onlangs is door vertegenwoordigers uit de buurt en de gemeente een werkgroep gevormd die enkele sessies nodig heeft om tot het schetsplan te komen. Bij dit proces is ook een landschapsarchitect betrokken. De verwachting is dat het schetsontwerp nog vóór de zomer van 2011 gepresenteerd wordt.

Aanleiding
In 2006 werden de vier woontorens en de parkpromenade opgeleverd. Daarna is de hoek Engelendaal, Laan van Berendrecht en de Merelstraat tijdelijk ingericht, grotendeels als parkeerplaats voor de bewoners van de vierde woontoren. Ook werden in het achtergelegen gebied aan de Merelstraat extra parkeerplaatsen aangelegd. Dit gebeurde in afwachting op de plannen voor het Centrumplein. Inmiddels is er een beeld hoe het openbare gebied rondom Winkelhof en de aansluiting op de parkpromenade eruit gaat zien. Nu is dan ook de tijd rijp een schetsontwerp te maken voor de definitieve inrichting van de Merelstraat.

Bij de plannen wordt ook de riolering in de Koekoekstraat meegenomen. Die is aan vervanging toe. Het gebied waarvoor een schetsontwerp wordt gemaakt, strekt zich daarmee uit van Engelendaal tot Vronkenlaan.

Informatie
Voor meer informatie of opmerkingen kunt u contact opnemen met projectleider Petra de Goei van de gemeente. Zij is op maandag tot en met donderdag bereikbaar op (071) 54 54 830 of per mail pdegoei@leiderdorp.nl.