Nieuwsbericht Gemeente lanceert interactieve website: ikbenleiderdorp.nl

Gepubliceerd op: 17 april 2012 00:00

Er zijn geen gekke ideeën”

Denk mee en doe mee! Dat is de oproep van het gemeentebestuur aan de inwoners van Leiderdorp. In eerste instantie door ideeën aan te dragen hoe het ook anders kan. Zijn er nog alternatieve bezuinigingsmogelijkheden? Hebt u een goed idee? En wat zou u kunnen bijdragen aan het behoud van de voorzieningen in Leiderdorp?

Wat houdt de website precies in en wat hoopt het bestuur met de ideeën-site te bereiken?
Wij vroegen het portefeuillehouder financiën, wethouder Michiel van der Eng:

Waarom www.ikbenleiderdorp.nl?

De Begroting is een jaarlijks terugkerend feit. In aanloop naar de Begrotingsbehandeling in november wordt in juni de Kadernota opgesteld. Ingrijpende beslissingen staan op stapel; tot 2016 moet Leiderdorp jaarlijks een bedrag van circa 1,5 miljoen bezuinigen. Een gemeentelijke begroting moet sluitend zijn en daarom worden er keuzes gemaakt. Deze keuzes maken we het liefst met behulp van de Leiderdorpers. Wij vragen u om ideeën en u krijgt de kans om invloed uit te oefenen. U heeft misschien een interessant idee voor alternatieve bezuinigingen. Er zijn, wat mij betreft, geen gekke ideeën. Deze website werkt  drempelverlagend voor mensen om gemakkelijk hun ideeën aan te dragen. Bovendien sluit het mooi aan op deze tijd van social-media. Het grote verschil met het bestaande “Burgerpanel” (www.leiderdorppanel.nl) is, dat u uw eigen visie kunt voordragen en op elkaars idee kunt reageren. De website is zeker geen vervanging van de inspraakmogelijkheid bij commissie- en raadsvergaderingen.

Wat gaat u met de suggesties en ideeën doen?

Elk idee wordt serieus genomen en we bekijken alles. Ideeën, die werkbaar en de moeite waard zijn worden als voorstellen in de Kadernota opgenomen. Elk ingediend idee krijgt een antwoord; “wij vinden het een goed idee en nemen het voorstel mee”, “het idee zit al in de begroting en in de plannen van de gemeente (en is te vinden in...)” of “het idee kunnen wij niet meenemen omdat…”

Hoe werkt het?

U komt via de gemeentelijke website of via www.ikbenleiderdorp.nl op de ideeënpagina, u klikt op “nieuw idee” en vult het formulier in. Als u een bijlage of afbeelding heeft dan kunt u die meesturen. Na verzending komt uw idee op de website en volgt de reactie van de gemeente zo snel mogelijk. Uw naam wordt vermeld bij uw idee dus anonieme reacties komen niet op de website. U kunt uw ideeën over bezuinigingsvoorstellen kwijt tot en met 9 mei 2012.

 

Banner ik ben leiderdorp