Nieuwsbericht Gemeente Leiderdorp pakt fietspaden aan

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 17:00

In Leiderdorp zijn verschillende fietspaden aan onderhoud toe. Naast onderhoud is een verbetering van de fietspaden gewenst om ook het fietscomfort te verhogen (bredere en vlakkere fietspaden). Door het aangaan van een raamovereenkomst voor een langere periode, kunnen fietspaden in Leiderdorp eenvoudiger en sneller worden opgeknapt.

Wethouder Daan Binnendijk: 'Met de aanpak van de fietspaden in Leiderdorp willen wij de veiligheid en het fietscomfort van fietsers vergroten. Het gedeelte van het fietspad langs de Persant Snoepweg bij de Houtkamp en de Wooonboulevard is onlangs heringericht met betonnen platen. De ervaring met dit soort fietspaden is heel goed en fietsers zijn er erg positief over. '

Het College heeft toegezegd dat het fietspad langs de Persant Snoepweg tussen de Voorhoflaan en Engelendaal als eerste en op korte termijn wordt vernieuwd. Naast groot onderhoud worden meteen zoveel mogelijk de voorkeurskenmerken vanuit de Fietsnota meegenomen. De voorkeurskenmerken hebben vooral betrekking op verbreding van de fietspaden en het type verharding (bij voorkeur gesloten verharding (beton/asfalt). Beide punten worden meegenomen in het traject.