Nieuwsbericht Gemeente Leiderdorp stelt burgerpanel in

Gepubliceerd op: 03 maart 2011 00:00

Wat leeft er onder de inwoners van Leiderdorp? Om hier achter te komen heeft de gemeente een zogenoemd burgerpanel in het leven geroepen. Vierduizend willekeurig gekozen Leiderdorpers en de abonnees van LeiderdorpMail zijn deze week aangeschreven om hun mening te geven over uiteenlopende zaken die de gemeente bezighouden. Ook inwoners die geen brief hebben gekregen, kunnen meedoen.

Wie deelneemt aan het burgerpanel ontvangt enkele keren per jaar een uitnodiging om via internet een vragenlijst in te vullen. Per e-mail krijgt de deelnemer bericht wanneer een nieuwe peiling start. Na afloop van elke peiling worden de deelnemers per e-mail geïnformeerd over de belangrijkste uitkomsten. In de eerste peiling wordt de mening gevraagd over de middelen die de gemeente gebruikt om haar inwoners te informeren over beleid en dienstverlening. Ook bevat de peiling vragen over de betrokkenheid van inwoners.

Bewoners die niet per brief zijn benaderd, maar ook aan het burgerpanel willen meedoen, kunnen zich, het hele jaar door, via www.leiderdorppanel.nl aanmelden. Na registratie ontvangt de deelnemer binnen enkele dagen de beschikbare peiling per e-mail.  

De resultaten van de peilingen worden gebruikt voor beleids- en communicatieplannen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research voert de werkzaamheden voor het burgerpanel uit.

De nieuwste peiling over de Toekomstvisie Leiderdorp 2025 staat nu online.