Nieuwsbericht Gemeente Leiderdorp wil Sporthal de Bloemerd aanwijzen als vaccinatielocatie

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 10:00

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 februari besloten om mee te werken aan een vaccinatielocatie in sporthal De Bloemerd. Hierover vinden momenteel gesprekken plaats met alle betrokken partijen. Zodra deze gesprekken zijn afgerond, kan de vaccinatielocatie gerealiseerd worden. Omwonenden worden hierover geïnformeerd met een brief.

De GGD Hollands Midden start vervolgens zo snel mogelijk met de inrichting van Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie. De GGD gaat op deze locatie inwoners van de regio Hollands Midden vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer Sporthal de Bloemerd als vaccinatielocatie opengaat, is afhankelijk van de levering van het vaccin. De locatie wordt tot 1 september 2021 gebruikt als vaccinatielocatie.

Sporthal de Bloemerd voldoet aan alle eisen
De GGD heeft er in overleg met de gemeente Leiderdorp voor gekozen om Sporthal de Bloemerd in te zetten als vaccinatielocatie. Sporthal de Bloemerd is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets als met de auto. Er is voldoende parkeerruimte. Ook kan aan alle coronamaatregelen worden voldaan, zoals bijvoorbeeld een gescheiden in- en uitgang.

Vaccineren alleen op afspraak
Omdat het vaccineren alleen op afspraak gebeurt, wordt er voorkomen dat te veel mensen zich tegelijk melden bij de sporthal. Ook blijft het aantal verkeersbewegingen op deze manier beperkt. In totaal komen er in de regio Hollands Midden vooralsnog zeven vaccinatielocaties van de GGD om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken.

Een leven zonder coronaregels
Om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Vaccineren is gratis en vrijwillig. Heeft u vragen over de vaccinatie, het vaccin en de veiligheid van het vaccin? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Met vragen over de locatie kunt u contact opnemen met de GGD via 085-0782878 (elke dag van 8.00 tot 17.00 uur).