Nieuwsbericht Gemeente organiseert inbraakpreventieavond

Gepubliceerd op: 21 maart 2012 00:00

Gemeente organiseert inbraakpreventieavond

De gemeente Leiderdorp organiseert woensdag 4 april in het gemeentehuis een informatieavond over inbraakpreventie. Beveiligingsexpert Frits van der Kant van Het beveiligingscentrum presenteert in samenspraak met de politie de situatie in Leiderdorp. Belangstellenden worden gewezen op verschillende risico’s en vooral ook op wat zij zelf kunnen doen om de kans op woninginbraak te verkleinen.

Woninginbraak is een delict dat grote impact heeft op getroffenen en omgeving. Zowel gemeentebestuur als politie hechten daarom groot belang aan het terugdringen van het aantal woninginbraken. De politie is tijdens de avond aanwezig en geeft toelichting op haar aanpak. Verder worden er tips en trucs gegeven over hoe u als inwoner het beste uw huis kunt beschermen tegen inbraak.

Aanmelden
De avond is gratis en voor iedereen toegankelijk. We vragen wel of u zich van tevoren wilt aanmelden via veiligheid@leiderdorp.nl. Graag aangeven in welke wijk u woont en met hoeveel personen u komt.

Programma  

19:30uur   Welkom door de Burgemeester.
19:40uur   Hoe staan we ervoor? Analyse van de woninginbraken door de teamchef van de politie en uw wijkagenten.
20:00uur   Frits van de Kant – Beveiligingsexpert! Hoe doen ze het eigenlijk?
21:00uur   Pauze.
21:15uur   Fritz van de Kant – Beveiligingsexpert! Wat kunt u er tegen doen?
22:00uur   Tijd voor (individuele)vragen en informatie. 

De burgemeester, politieteamchef, wijkagent, boa’s, ambtenaren veiligheid en een expert van het beveiligingscentrum staan volledig tot uw beschikking voor individuele vragen. Spreek hen aan, loop langs en stel uw vragen. Daar zijn ze voor! Daarnaast zijn er voor u (gratis)folders beschikbaar over oa. het ABC van veilig wonen, de Beveiligingswijzer en de Veiligheidskaart. Vol met handig (gouden)tips. 

Er zijn helaas maar 80 plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij en meld u aan via info@leiderdorp.nl of via het telefoonnummer 071-54 58 500 als u alles wilt weten over inbraakpreventie. U kunt zich aanmelden tot 28 maart 2012. 

Ik spreek u graag op deze bijeenkomst. Tot 4 april! 

De burgemeester van Leiderdorp, 

Laila Driessen