Nieuwsbericht Gemeente plaatst snelheidsdisplays

Gepubliceerd op: 19 februari 2014 00:00

Snelheidsdisplays

Om automobilisten meer bewust te maken van hoe hard ze rijden, plaatst de gemeente deze week op het Engelendaal en de Van Poelgeestlaan een snelheidsdisplay. De displays geven de snelheid van de weggebruiker aan. De automobilist die de maximumsnelheid aanhoudt, wordt beloond met een smiley. Wie te hard rijdt, krijgt een droevige mond te zien.

De displays blijven niet voorgoed op Engelendaal en Van Poelgeestlaan hangen. Ze gaan rouleren langs wegen waar problemen met de snelheid wordt ervaren. Vindt u dat er in uw omgeving te hard wordt gereden, meldt u dat dan aan de gemeente via info@leiderdorp.nl. De afdeling Verkeer neemt dan contact met u op en bekijkt of er gedurende een bepaalde periode een snelheidsdisplay kan worden geplaatst.

De gemeente heeft de displays aangeschaft naar aanleiding van moties bij het Actieplan Geluid. De displays dienen om geluidshinder terug te dringen en de verkeersveiligheid te verhogen. Ze  zijn niet bedoeld om de snelheidscontroles van de politie te vervangen of overbodig te maken.