Nieuwsbericht Gemeenteraad stemt in met koopovereenkomst Vliko

Gepubliceerd op: 04 februari 2014 00:00

De gemeenteraad stemde maandag 3 februari 2014 in met de aankoop van perceel en opstallen van afvalrecyclingbedrijf Vliko B.V. aan de Achthovenerweg in Leiderdorp. Daarmee bekrachtigde de raad de verkoopovereenkomst die het college op 20 december 2013 met de dochteronderneming van Shanks afsloot.

Vliko verhuist over enkele jaren van bedrijventerrein Lage Zijde in Leiderdorp naar bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude. Na de verhuizing wordt Lage Zijde geherstructureerd en deels teruggebracht tot natuur. Dat is een belangrijke doelstelling binnen de Oude Rijnzone. De verplaatsing van Vliko naar een andere locatie betekent ook een sterke vermindering van de verkeershinder in de kernen van Leiderdorp en Koudekerk aan den Rijn.

Voor de verplaatsing van Vliko en de herstructureringsopgave en krijgt Leiderdorp een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds van De Oude Rijnzone. De Oude Rijnzone is een samenwerkingsverband van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Leiderdorp, Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland. De partijen zorgen samen voor een grondige opknapbeurt van de Oude Rijnzone om zo het gebied aantrekkelijk voor bewoners en ondernemers te houden. Om alle opgaven te realiseren is een investeringsfonds opgezet. Daarin dragen de deelnemende gemeenten, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) bij.