Nieuwsbericht Genomineerden Rijnlandse Architectuur Prijs 2015 bekend

Gepubliceerd op: 01 juli 2015 23:50

Op dinsdag 30 juni heeft RAP Leiden tijdens de talkshow Stand van de Stad de acht beste gebouwen uit de regio bekend gemaakt. Deze gebouwen zijn in de race voor de tweejaarlijkse architectuurprijs #RAP071. Op deze shortlist staan grote en kleine projecten  verspreid over de hele regio. De winnaar wordt bekend gemaakt bij de volgende editie van Stand van de Stad op 13 oktober. Tot die tijd buigt een deskundige jury zich over de shortlist, en kan het publiek stemmen op zijn favoriet.

De shortlist

  • Gemeente Katwijk, Hoeve Lentevreugd, ontwerper HappelCornelissenVerhoeven
  • Gemeente Katwijk, Kustwerk Katwijk, ontwerper OKRA landschapsarchitecten + RoyalHaskoningDHV
  • Gemeente Oegstgeest, Winkel Dames Dietz, ontwerper Atelier van WENGERDEN
  • Gemeente Leiderdorp, Brede School West, ontwerper Frencken Scholl Architecten
  • Gemeente Leiden, Xenia Hospice, ontwerper Mulder van Tussenbroek architectenbureau + Piet Van Veen
  • Gemeente Leiden, Theehuis Tuin van Noord, ontwerper GAAGA
  • Gemeente Leiden, Poppodium Gebr. de Nobel, ontwerper Ector Hoogstad Architecten
  • Gemeente Teylingen, Brede School Andreas, ontwerper KOW Concepts, Design & Development

Een regionale prijs
Voorheen was de architectuurprijs alleen bedoeld voor Leidse gebouwen. Dit jaar is de regio erbij betrokken en kunnen ook Leiderdorp, Teylingen, Oegstgeest en Katwijk meedingen naar de prijs . De prijs gaat daarom verder onder de nieuwe naam Rijnlandse Architectuur Prijs, de RAP071.Naast de juryprijs is er ook dit jaar weer een publieksprijs. Iedereen kan vanaf 17 augustus stemmen op zijn of haar favoriete gebouw, via www.rapleiden.nl/prijs.

Leer de gebouwen kennen
Zowel de jury- als de publieksprijs wordt uitgereikt tijdens een speciale editie van de RAP Leiden talkshow Stand van de Stad, op dinsdag 13 oktober. Tot die tijd worden de gebouwen aan het publiek gepresenteerd via de website rapleiden.nl, Facebook.com/rapleiden en door ze open te stellen tijdens de Open Monumenten Dagen. Daarnaast vindt op 1 september een presentatieavond plaats in de Meelfabriek waarbij de architect het verhaal van zijn of haar gebouw vertelt.

Jury
De Jury van de #RAP071 bestaat uit Maarten Schmitt, Dana Ponec, Johan Roelofs, Rudy Alewijnse, Walter van Nieuwland, Leen Borst, Patrick Colly en Hugo Schoemaker.