Nieuwsbericht Gesprek met sportverenigingen over corona maatregelen

Gepubliceerd op: 29 september 2020 16:20

Op maandagmiddag jl. zijn op uitnodiging en initiatief van burgemeester Laila Driessen en  wethouder sport Willem Joosten vertegenwoordigers/voorzitters van Alecto, RCL, Leython, De Spotvogels BVL, DKD en Sportfondsen bij elkaar gekomen in het gemeentehuis. Het gesprek ging over het handhaven van de corona-regels bij de sportclubs.

Vrijwilligers kunnen het niet alleen
De burgemeester is zich goed bewust van het feit dat heel veel mensen bij de sportverenigingen vrijwilligers zijn die hun uiterste best doen de inwoners van Leiderdorp en omstreken te laten genieten van hun sport. Tegelijkertijd rust op hun schouders de zware taak, hun leden er van te doordringen dat men 1,5 meter  afstand moet houden en verstandig met hun kostbare gezondheid om te gaan. Dit is niet makkelijk.  De burgemeester waardeert hun inspanningen zeer maar heeft de voorzitters toch gewezen op het feit dat het hier en daar niet (altijd) goed gaat. De sportverenigingen herkennen dit en geven aan dat handhaving op sommige momenten gewenst is.

Sportverenigingen in de haarvaten van ons dorp
"Het is heel belangrijk dat de sportverenigingen die in de haarvaten van de samenleving opereren, meehelpen  de nodige mentaliteitsverandering in het omgaan met het Coronavirus en de bewustwording daarvan te  vergroten, maar dat kunnen zij niet alleen."
De burgemeester en voorzitters roepen leden en bezoekers op om zich te houden aan de corona maatregelen want handhaving zal in samenwerking met de verenigingen vaker gaan controleren. Een 'corona boete' kost al gauw 380,- per persoon.

Alleen samen, met elkaar, kunnen we corona aan.