Nieuwsbericht Gevaarlijke stoffen over de weg

Gepubliceerd op: 01 september 2010 00:00

Iedereen gebruikt dagelijks producten die gemaakt zijn met gevaarlijke stoffen. Denk aan uw tandpasta, medicijnen, het biertje dat u drinkt en de verf die u gebruikt om dat leuke kastje te schilderen. Om deze producten te maken, zijn bijvoorbeeld ammoniak en chloor nodig. Ook moet overal in Nederland getankt kunnen worden, waardoor LPG, benzine en gas verkrijgbaar moet zijn.

Gevaarlijke stoffen zoals brandbare en giftige gassen en vloeistoffen gaan in tankauto’s over de weg. Heel vaak verloopt dit vervoer zonder problemen. Risico’s op brand, ontploffing of een gifwolk kunnen ontstaan bij het kantelen van een tankauto, een aanrijding of het bevoorraden van bijvoorbeeld een tankstation. Ook al is de kans op een incident klein. Als het gebeurt, is het belangrijk dat u weet wat u moet en kunt doen.

Wordt u in een noodsituatie aangeraden enige tijd binnen te blijven, dan is het handig diverse spullen in huis te hebben. Op www.denkvooruit.nl/noodpakket/ staat een overzicht. Als een noodsituatie plaatsvindt, dan ontvangt u hierover informatie via Omroep West (89,3 FM).