Nieuwsbericht Gevolgen verkeer Leiderdorp tijdens NSS

Gepubliceerd op: 26 februari 2014 00:00

Op 24 en 25 maart is de internationale conferentie de Nuclear Security Summit (NSS 2014) in het World Forum in Den Haag om internationale afspraken te maken over het voorkomen van nucleair terrorisme. Tijdens de top bezoeken 58 regeringsleiders, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten ons land. Het is de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. Voor een goed verloop van deze top worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid. Het vervoer van de delegaties zorgt twee dagen lang voor ernstige verkeershinder in de Randstad.

Gevolgen voor het verkeer
De nucleaire top heeft van zondag 23 tot en met dinsdag 25 maart grote gevolgen voor het verkeer in en om Leiderdorp. Vanwege het vervoer van delegaties van en naar Schiphol, Den Haag en hotels in Amsterdam en Noordwijk zijn van tijd tot tijd de A4, A44/N44, N206 (tot aan het Transferium bij Leiden) en de Lammenschansweg afgesloten. Advies is om deze wegen tijdens de top te mijden. Werk thuis, neem de trein of pak de fiets.

Klik hier voor meer informatie over de afsluitingen (http://www.vananaarbeter.nl/voorbereidopweg/nss/)

Advies en reisalternatieven

  • Het advies is om op 24 en 25 maart niet naar dit deel van de Randstad te komen, als u er niet per se hoeft te zijn. Probeer bijvoorbeeld elders of thuis te werken.
  • Als u toch in Den Haag, Schiphol of omgeving moet zijn, reis dan buiten de spits.
  • Wie tijdens de spits richting Den Haag en Schiphol moet, krijgt het advies met de trein te reizen. De Nederlandse Spoorwegen zetten in de spits langere treinen in tussen Amsterdam en Rotterdam.

Regiotaxi
Voor de periode van 23 tot en met 26 maart geldt een negatief reisadvies voor de Regiotaxi. Heeft u afspraken tijdens één van deze dagen, probeer deze dan te verzetten. Mocht het voor u toch noodzakelijk zijn om te reizen, dan moet u rekening houden met zeer ernstige verkeershinder en een lange reistijd. Er worden in deze periode geen garanties gegeven voor het tijdstip waarop u wordt opgehaald of wanneer u aankomt. Ritten met een gegarandeerde aankomsttijd zijn tijdens deze dagen níet te reserveren. 

Openbaar vervoer
Tijdens de NSS op maandag 24 en dinsdag 25 maart geldt een aangepaste dienstregelening voor het openbaar vervoer.
Kijk op http://www.arriva.nl/nieuws/zuid-holland/bericht/aangepaste-dienstregeling-tijdens-nuclear-security-summit/ voor een actueel overzicht.