Nieuwsbericht Gipsmonsters nemen van planten, dieren en monsters

Gepubliceerd op: 03 november 2010 00:00

gipsafdrukkenSpoorzoeken is leuk. Aan de afdruk in de modder is te zien van wie of wat het is. Maar er is nog meer mee te doen: volgieten met gips. Even laten drogen en daar is afdruk van een poot, een blad of boomschors. Doe mee op woensdag 10 november en ga op zoek naar diersporen of naar iets anders om een ‘fossiel’ van te maken. Twee weken later kunnen de afdrukken worden opgehaald of eerst nog mooi worden beschilderd.

Eens in de twee weken wordt in het Milieu Educatief Centrum (MEC) iets leuks georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar rond een natuurthema. Het kost 2 euro per deelnemer. Wil je verzekerd zijn van een plekje, meld je dan van tevoren aan via e-mail: mec@natuureducatie.nl (onder vermelding van gipsafdrukken) of telefonisch (071) 54 12 216. Dit keer kunnen er maximaal 25 deelnemers meedoen.

Mensen die op de hoogte willen blijven van de woensdagmiddagactiviteiten kunnen een e-mail sturen naar mec@natuureducatie.nl met als onderwerp ‘woensdagmiddagactiviteit’. Zij worden dan via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

 Tot ziens in het MEC!

Het MEC is te vinden in sociaal cultureel centrum De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110-E in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op www.natuureducatie.nl.