Nieuwsbericht Goed Ideecafé: Bloeiende geveltuinen en boomspiegels op 19 september

Gepubliceerd op: 13 september 2019 14:30

Een weelderige groene straat, een aantrekkelijk plekje vlak voor de deur: bloemen en planten in een geveltuin of rond een boom kunnen veel betekenen. Voor bewoners, voor vlinders en bijen...

Groen Dichterbij Leiderdorp organiseert op donderdag 19 september van 19.30 tot 21.30 u een informatieve avond over geveltuinen en boomspiegels, in het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110E in Leiderdorp.

Tips en Trucs
Er komt aan de orde aan welke voorwaarden een tuintje moet voldoen, hoe de grond behandelt wordt, welke planten geschikt zijn en welk onderhoud nodig is: alle tips en trucs in één avond bij elkaar. Groenontwerpster Fanni Tesselhoff praat de aanwezigen bij. Annemarie Koopman, een ervaren geveltuineigenares vertelt hoe het haar vergaan is, waar ze tegen aangelopen is en wat het  haar en haar buren oplevert.

Demonstratie vaste planten vermeerderen
Tot slot is er een demonstratie over het vermeerderen van vaste planten: stekken, scheuren en afleggen. Alle deelnemers kunnen zo een plant mee naar huis nemen, evenals de informatie van het Ideecafé op papier. Er is gelegenheid om na te praten bij een drankje.

De deur is vanaf 19.00 open voor alle geïnteresseerden. Meer informatie en aanmelding: www.ivn.nl/groendichterbij/activiteiten/goed-ideecafe-bloeiende-geveltuinen-en-boomspiegels