Nieuwsbericht Gratis energiebesparingstraject bedrijven en maatschappelijke organisaties 2020

Gepubliceerd op: 04 augustus 2020 09:50

In navolging op het gemeentelijk energiescanaanbod in 2017-2018 en het zonnepanelentraject in 2019-2020, kunnen Leiderdorpse ondernemers en maatschappelijke organisaties opnieuw meedoen aan een energiebesparingstraject*. In samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en uitvoerend bureau Klimaatroute heeft de gemeente opnieuw een (beperkt) aantal energiescans ingekocht om concrete handvatten te bieden voor energiebesparing. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening.

Aanbod
Een gratis energiescan met begeleidingstraject, met voor grotere organisaties aanvullend monitoring met een slimme meter. De Klimaatroute-adviseurs kunnen daarnaast ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen, zoals offerte- en (indien van toepassing) subsidieaanvraagbegeleiding. Er zijn twee manieren om u aan te melden. Klimaatroute begint vanaf 17 augustus aan een (fysieke) inventarisatieronde binnen in ieder geval de Baanderij, Lage Zijde en WOOON, waarbij organisaties zich ter plekke kunnen aanmelden. Zit u op een andere locatie en/of wilt u zich nu alvast verzekeren van een scan? Meld u dan aan via www.odwh.nl/energiescan.

Waarom (nu)?
Gemeente Leiderdorp wil deze doelgroep graag (blijven) stimuleren om energie te besparen en/of op te wekken, ook in deze uitzonderlijke tijd. Het waarschijnlijk welbekende voordeel van kostenbesparing (naast CO₂-vermindering en comfortwinst) is wellicht juíst nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod in het kader van de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht voor sommige organisaties wel als geroepen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.odwh.nl/energiescan.

*Dit aanbod geldt alleen voor partijen die in 2017-2018 nog geen energiescan hebben gehad.