Nieuwsbericht Gratis preventiebijeenkomst voor ondernemers

Gepubliceerd op: 01 oktober 2014 00:00

Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Ook krijgen winkeliers steeds vaker te maken met afpersing. Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen, organiseren gemeenten in de regio samen met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 oktober 2014 in het Teylingen college locatie Duinzicht.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Oegstgeest.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en afpersing en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, politie en het CCV.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden: www.laatjenietovervallen.nl