Nieuwsbericht Gratis uw fiets laten graveren

Gepubliceerd op: 18 oktober 2017 10:30

Op 21 oktober kunt u tussen 11.00 en 16.00 uur op vertoon van uw identiteitsbewijs gratis een rijksregisternummer in uw fiets laten graveren op het plein tegenover Winkelhof (Statendaalder). De hele dag is een promotieteam aanwezig om praktische tips te geven waarmee fietsdiefstal voorkomen kan worden.

Deze actie is om diefstal en heling te helpen voorkomen. Gestolen fietsen met een uniek framenummer kunnen aan de hand van het nummer gemakkelijker aan de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Er moet dan wel aangifte van diefstal zijn gedaan.

Let op
Fietsen die al een registratienummer hebben, hoeven niet gegraveerd te worden. Is het frame van uw fiets van aluminium, carbon of titanium? Dan kunt u uw fiets niet laten graveren. Deze materialen zijn helaas niet geschikt.
En als het erg druk is, kunt u na 15.30 uur niet meer aansluiten in de rij.

Burgernet

Burgernet is ook aanwezig om u te informeren. Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

diefstal of inbraak
doorrijden na een aanrijding
beroving
vermiste personen

Meer informatie op www.burgernet.nl.

burgernet logo