Nieuwsbericht Gratis Veilig Wonen Scan in gemeente Leiderdorp

Gepubliceerd op: 19 oktober 2015 11:55

Tijdens de op 7 oktober gehouden Veiligheidsavond heeft de gemeente Leiderdorp haar inwoners een gratis Veilig Wonen Scan aangeboden. Bezoekers kregen een gratis scan aangeboden met als doel de kans op een woninginbraak te verkleinen en om ervoor te zorgen dat men zich veiliger voelt, thuis en in de omgeving. Er is nog een aantal gratis Veilig Wonen Scan over en als u zich snel inschrijft, maakt u kans op deze gratis scan.

Na aanvraag van een Veilig Wonen Scan, komt een onafhankelijk adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) op afspraak bij bewoners thuis om hun woning, van buiten én binnen, te controleren op veiligheid. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en bewoners ontvangen praktische tips over wat zij zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. Vaak kan dit al op eenvoudige wijze worden gerealiseerd, zonder dat er per se hoge of überhaupt kosten aan eventuele maatregelen zijn verbonden. Na afloop van de scan ontvangen bewoners het advies op maat in een rapport, zodat zij dit nog eens rustig kunnen nalezen.

Door zelf wat extra tijd te investeren, kunt u naast materiële schade ook de meestal nog grotere emotionele schade beperken.

U kunt zich tot 31 oktober 2015 aanmelden voor een gratis Veilig Wonen Scan, door een email met uw gegevens te sturen naar gvdmeij@leiderdorp.nl of door de bellen naar 071 54 58 522. Uw gegevens worden dan genoteerd en het CCV neemt in november contact met u op om een afspraak met een adviseur in te plannen.

WACHT NIET MET UW AANMELDING, WANT OP= OP