Nieuwsbericht Groot onderhoud aan Spanjaardsbrug en Zijlbrug

Gepubliceerd op: 19 juni 2018 15:20

provincie zuidholland

De provincie Zuid-Holland voert in 2018 en 2019 groot onderhoud uit aan 2 bruggen in Leiden en Leiderdorp, de Spanjaardsbrug en de Zijlbrug.

Zijlbrug
De Zijlbrug is een belangrijke toegang tot Leiden en Leiderdorp. Om het gebruik en het openen en sluiten van deze brug ook in de komende jaren veilig te laten gebeuren is onderhoud aan de brug nodig. Het groot onderhoud bestaat onder andere uit het vervangen van het wegdek en slagbomen en camera's. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan het beweegbare deel van de brug en de elektrische besturing. Ter voorbereiding op de aanleg van de Leidse Ring Noord wordt de wegindeling aangepast en wordt het noordelijke fietspad naar de zuidkant verplaatst. Daarnaast worden geluidsreducerende maatregelen genomen.

De werkzaamheden aan de weg vinden plaats in juli en augustus 2018. Tijdens de werkzaamheden zal het wegverkeer altijd doorgang hebben over één weghelft. Houdt u rekening met vertraging. Het vaarwegverkeer krijgt vanaf 30 juli tot en met 10 augustus te maken met een beperkte doorvaarhoogte van 4,9 meter, omdat de brug dan niet bediend wordt.

Inloopavond Zijlbrug 19 juni
We informeren u graag over de aard van de werkzaamheden en de planning. De provincie nodigt u uit voor een inloopavond op dinsdag 19 juni 2018. De inloopavond vindt plaats op de Groene Hart cruiseboot aan Zijldijk tegenover nummer 30 in Leiderdorp, tussen 19.00 en 21.00 uur. Aanmelding voor de inloopavond is niet nodig, u kunt op een voor u geschikt tijdstip langskomen. Medewerkers van de provincie, het ingenieursbureau, de aannemer en gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie over het onderhoud aan de Spanjaardsbrug.

 

Blijf op de hoogte van het gemeentenieuws en neem een emailabonnement op onze nieuwsbrief via www.leiderdorp.nl/nieuwsbrief.