Nieuwsbericht Groot onderhoud Kaagbaan Schiphol

Gepubliceerd op: 14 maart 2017 14:00

Van zaterdag 18 maart tot en met woensdag 24 mei wordt er groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan op Schiphol. In deze periode wordt de landingsbaan niet gebruikt, waardoor vliegtuigen vanaf andere banen zullen landen en stijgen. Dit geeft op andere plekken geluidhinder dan u gewend bent. Van donderdag 25 mei tot dinsdag 13 juni wordt de Kaagbaan alleen 's nachts niet gebruikt, ook dan is er op andere plekken geluidhinder dan normaal.

Geluidhinder
Het gebruik van de Kaagbaan geeft geluidhinder in de Leidse regio, de Bollenstreek en het Groene Hart. Tijdens de sluiting is er vooral geluidhinder vanwege het extra gebruik van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Dit betekent voor de Leidse regio meer vliegverkeer in de richting West-Oost, in plaats van Zuid-Noord. Voor de nacht geeft het gebruik van de Zwanenburgbaan naar verwachting extra overlast in het Groene Hart.

Het aantal banen dat gebruikt wordt, is voornamelijk afhankelijk van het verkeersaanbod. Het weer, de milieuregels en verstoringen in de baanbeschikbaarheid bepalen welke banen worden gebruikt. Het is afhankelijk van het baangebruik welke gebieden meer of minder belast worden tijdens het onderhoud.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het onderhoud en de planning ervan? Kijk dan op de website van Bewoners Aanspreekpunt Schiphol
Met vragen kunt u bij hen terecht via 020-6015555.