Nieuwsbericht Groot onderhoud Persant Snoepweg

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 09:20

Vanaf 25 oktober vervolgen we de werkzaamheden aan de Persant Snoepweg (het deel tussen de rotonde ziekenhuis en Engelendaal). De werkzaamheden zijn overdag van 7.00 tot 16.00 uur met mogelijk incidenteel uitloop.

Verkeersmaatregelen
De verkeersmaatregelen zijn hetzelfde als tijdens de voorgaande werkzaamheden.
Vanaf woensdag 25 oktober is de zuidelijke rijbaan afgesloten om te frezen en te asfalteren. Vervolgens wordt de noordelijke rijbaan afgesloten voor het vervangen van de fundering en asfalteren. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer overdag doorrijden in de richting van Leiden. De Texaco en de wasstraat blijven bereikbaar voor bezoekers, behalve tijdens het aanbrengen van de deklaag.

Nachtwerkzaamheden
Om de deklaag asfalt aan te kunnen brengen zijn er nachtwerkzaamheden op 2 en 3 november (tussen 21.00 en 5.00 uur).

Bereikbaarheid ziekenhuis
Het ziekenhuis blijft gedurende alle fasen bereikbaar. Op het moment dat wij bovengenoemde werkzaamheden verrichten, worden de buslijnen 56, 182, 183 en 366 omgeleid via de Simon Smitweg. Daar is een tijdelijke bushalte geplaatst ter hoogte van het ziekenhuis, niet ver van de oorspronkelijke halte.

Bereikbaarheid Elisabethhof
Tijdens bovengenoemde werkzaamheden vinden de afrondende werkzaamheden plaats aan de aansluiting Elisabethhof - Persant Snoepweg. Dit deel is van 25 oktober t/m 4 november afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting betekent echter wel dat u de meubelboulevard niet via de Elisabethhof kunt verlaten, maar dat u tijdelijk via de Simon Smitweg moet rijden.

Hinder
U zult mogelijk overlast ervaren als gevolg van deze werkzaamheden. De aannemer stelt alles in het werk om deze hinder tot een minimum te beperken, maar kan dit niet geheel voorkomen. De meeste hinder wordt veroorzaakt door de stremming in het verkeer, waardoor het tijdens de spits drukker is in de omliggende straten. Verder ervaart u wellicht geluidsoverlast tijden het frezen van het asfalt.

Informatie en contact
Meer informatie over de werkzaamheden www.leiderdorp.nl/persantsnoepweg. De aannemer houdt wekelijks op woensdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur een inloopspreekuur voor bewoners en bedrijven in de keet op de parkeerplaats van park De Houtkamp (op de hoek van de Van Diepeningenlaan en de Persant Snoepweg). Aan de keet hangt een brievenbus, waarin u uw schriftelijke vragen kunt doen. U kunt dit ook rechtstreeks doen via onze omgevingsmanager Ilse Verwer. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0619953942 of i.verwer@vermeulengroep.com.

psweg nacht

Foto: Erik van Doorn