Nieuwsbericht Groot onderhoud Zijlbrug start 16 juli

Gepubliceerd op: 15 juli 2018 08:50

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug. De werkzaamheden aan de Zijlbrug starten op 16 juli. Tijdens de werkzaamheden gebruiken fietsers en voetgangers 1 kant van de brug en is er voor autoverkeer 1 rijstrook per richting beschikbaar.

 

Groot onderhoud
Om het gebruik en het openen en sluiten van de Zijlbrug ook in de komende jaren veilig te laten gebeuren, is onderhoud aan de brug nodig.

Gevolgen autoverkeer
Van 23 juli tot en met 30 augustus is er 1 rijstrook per richting (richting Leiden en richting Leiderdorp) beschikbaar. Autoverkeer dient rekening te houden met vertraging. Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang.

Nachtafsluitingen
Gedurende enkele nachten is de weg in zijn geheel afgesloten. Volgens de huidige planning is de brug afgesloten tijdens de volgende nachten tussen 20.00 uur en 06.00 uur:

  • Zondag 22 juli op maandag 23 juli
  • Zondag 5 augustus op maandag 6 augustus
  • Dinsdag 21 augustus op woensdag 22 augustus
  • Woensdag 29 augustus op donderdag 30 augustus

Gevolgen fietsers en voetgangers
Van 16 juli tot en met 30 augustus kunnen fietsers, bromfietsers en voetvangers gebruik maken van één zijde van de brug. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. In de definitieve situatie is alleen het fietspad aan de zuidzijde (kant van de LOI) beschikbaar.

Beperkingen scheepvaart
Van 30 juli tot en met 3 augustus en 6 augustus tot en met 10 augustus is er een hoogtebeperking voor de scheepvaart (maximaal 4,9 meter) en wordt de brug niet bediend.
Op 4 en 5 augustus en van 11 tot en met 31 augustus wordt er gewerkt aan het beweegbare gedeelte van de brug. Doorvaart is tijdens reguliere bedientijden mogelijk. De maximale wachttijd is 2 uur.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Zijlbrug zijn gericht op het vervangen van het asfalt, de slagbomen en de camera's. Daarnaast wordt er onderhoud gepleegd aan de elektrische besturing, worden betonschades hersteld en wordt het fietspad verplaatst. Deze werkzaamheden brengen hinder met zich mee voor het weg- en vaarverkeer. Op de website van de provincie leest u er meer over.

Meer informatie

www.varenzh.nl
www.zuid-holland.nl/bruggenleiden

Blijf op de hoogte en download de Bouwapp via Google Play of via de Appstore.

 

 

Zijlbrug