Nieuwsbericht Heiwerk woontoren Bij de Zijl eerder klaar

Gepubliceerd op: 25 juli 2018 14:40

Het heien van de palen voor de woontoren in de nieuwe woonwijk Bij de Zijl is naar verwachting al op 3 augustus klaar. Dat is 4 weken eerder dan aanvankelijk gepland. Ook wordt niet op de zaterdag geheid. Maandag 16 juli gingĀ  de eerste paal voor de woontoren de grond in. Het heiwerk verloopt sneller dan verwacht.

In plaats van 10 palen per dag, haalt de bouwer een productie van 15-18 palen. Met dit tempo duurt het heien niet 4 maar 3 weken, mits de bouwer geen obstakels in de bodem tegenkomt. De bouwer heeft bovendien besloten in de bouwvakantie door te werken. Het heiwerk voor de woontoren is daardoor naar verwachting op 3 augustus afgerond.

In de week van 5 november (week 45) starten opnieuw heiwerkzaamheden. Dan voor de eengezinswoningen en dat duurt naar verwachting 5 weken. In de week van 15 t/m 19 april 2019 (week 16) volgt 2 weken heiwerk voor hetĀ  appartementencomplex met sociale huurwoningen.

Meer informatie
Vink Bouw realiseert op de plek van het voormalige ROC aan de Leidsedreef de nieuwe woonwijk Bij de Zijl. De nieuwbouw omvat een woontoren met 104 huurappartementen, 42 eengezinswoningen (koop) en 36 sociale huurwoningen. Bezoek voor meer informatie over het nieuwbouwproject www.bijdezijl.nl