Nieuwsbericht Help mee om bijensterfte te voorkomen

Gepubliceerd op: 28 april 2016 08:00

Bijenlandschaplogo
Het gaat niet goed met de bij, terwijl 70% van onze voedselgewassen afhankelijk is van bestuiving! Verbindingen met bloemen en nestgelegenheid voor bijen, hommels en vlinders zijn nodig, een bijenlandschap dus. Vijf gemeenten in de regio Land van Wijk en Wouden, waaronder de gemeente Leiderdorp, zetten zich gezamenlijk in voor een bijvriendelijker landschap. Hiervoor hebben zij op 24 maart 2016 de visie Bijenlandschap ondertekend.

Helpen is niet moeilijk!
In uw eigen tuin kunt u bijen en andere insecten gemakkelijk helpen. Zorg het hele jaar door voor voedsel (nectar en stuifmeel), zorg voor nestgelegenheid en voor een gifvrije omgeving.

Zelfs van een balkon, geveltuin of perkje kunt u in een handomdraai een bijenparadijs maken. Het heeft pas echt zin wanneer meerdere partijen samenwerken en hun tuin of terrein bijvriendelijker maken. Zo kan een regionaal netwerk voor bijen, hommels en zweefvliegen ontstaan. Een bijenlandschap dat bestuiving verzekert én zorgt voor een aantrekkelijke leefomgeving. Doe mee, en wordt een schakeltje in dit netwerk en draag bij aan het bijenlandschap in de regio!

Meer informatie over de campagne en hoe u mee kunt doen vindt u op www.bijenlandschap.nl.