Nieuwsbericht Herfstwandeling met extra aandacht voor vogels

Gepubliceerd op: 23 september 2009 00:00

Natuurliefhebbers opgelet! Op zondag 27 september wordt in Leiderdorp een  herfstwandeling gehouden onder leiding van een natuurgids van het IVN. De wandeling gaat om 15.00 uur van start bij de nieuwe locatie van het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110 (in het sociaal cultureel centrum De Sterrentuin).

Het jaar 2009 is in Leiderdorp en in sommige buurgemeenten uitgeroepen tot ‘stadsvogeljaar' . Bij de wandeling wordt dan ook extra aandacht besteed aan vogels.

Vogels
In dit seizoen vliegen veel vogels naar zuidelijke streken, zoals de Tjiftjaf, de Fitis en de Zwaluw. Sommige vogels vliegen niet verder dan Frankrijk of Spanje, anderen vliegen zelfs over de Sahara richting Zuid-Afrika. Er zijn ook vogels die het hele jaar door in Nederland blijven en zo nu en dan van zich laten horen ook te horen zoals de Winterkoning en het Roodborstje.

Ook andere verschijnselen die al met de herfst hebben te maken, komen aan bod. Zo zijn vruchten en zaden een reden voor vogels om nog even hier te blijven en zich te voeden voor de grote reis begint. En natuurlijk is het paddenstoelenseizoen ook weer begonnen.

Voor iedereen die wat meer wil weten van vogels en hun gedrag in deze tijd, maar ook in andere dingen is geïnteresseerd, is dit een leuke wandeling. Een verrekijker is handig, maar niet noodzakelijk.

Voor meer informatie, kijk op www.natuureducatie.nl.