Nieuwsbericht Herinrichting Ericalaan

Gepubliceerd op: 13 oktober 2020 15:35

In de week van 2 – 6 november starten de werkzaamheden aan de Ericalaan. De Ericalaan ligt tussen de Acacialaan en de Willem-Alexanderlaan naast de nieuwe Lidl aan het Amaliaplein. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het riool en het opnieuw inrichten van de Ericalaan.

Voordat de werkzaamheden in de Ericalaan starten, worden in de Van Geerstraat vanaf week 43 (19-23 oktober) werkzaamheden uitgevoerd aan de parkeerplaatsen. De gemeente heeft opdracht verleend aan aannemer H.H. van Egmond om het werk uit te voeren. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in maart 2021 afgerond.

De Ericalaan wordt tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor het verkeer. Er worden omleidingen ingesteld. Autoverkeer tussen de Oranjewijk en de Persant Snoepweg (en/of Leiden) wordt omgeleid via de Willem-Alexanderlaan, de rotonde bij het Alrijne Ziekenhuis en de Persant Snoepweg, en omgekeerd.

Fietsers kunnen het beste gebruik maken van het nieuwe fietspad langs zwembad De Does tussen de Willem-Alexanderlaan en de Hoogmadeseweg. De Kerkwijk blijft tijdens de uitvoering bereikbaar via de Acacialaan/Hoogmadeseweg. Ongeveer twee weken voordat de werkzaamheden starten, worden borden geplaatst met de exacte startdatum.

Bewoners en direct omwonenden van de Ericalaan hebben inmiddels een brief van de gemeente over de werkzaamheden ontvangen.

Meer informatie en achtergronden over de herinrichting vindt u op www.leiderdorp.nl/ericalaan. Hier kunt u ook het ontwerp van de Ericalaan bekijken.

Ericalaan