Nieuwsbericht Herinrichting groengebieden in Schansen en Dreven van start

Gepubliceerd op: 17 maart 2010 00:00

In de wijk Schansen en Dreven wordt deze week begonnen met de (her)inrichting van de groengebieden (scheggen) tussen Dennenschans en Beukenschans en tussen  Peppelschans en Iepenschans. Het is de laatste fase van de renovatie van de wijk.

De aannemer start vrijdag, na het checken van de bomen op vogelnestjes, met het kappen van 23 dode, zieke en zwakke bomen in de scheggen. Hierdoor krijgen de gezonde bomen meer ruimte. In het najaar worden 39 nieuwe bomen geplant.

Tegelijk met het kappen van de bomen maakt de aannemer een bruggetje over de watergang tussen de wijk en de Touwbaan. Daarvoor moet worden geheid. Dit heiwerk staat gepland voor vrijdag 19 maart. Naar verwachting is het bruggetje binnen een week klaar.

Daarna volgt de herinrichting van de scheggen. Allereerst wordt de bestaande bestrating van de voormalige parkeerplaatsen verwijderd en de riolering bij de Iepenschans vernieuwd.

De watergang wordt verbreed en er komt een natuurvriendelijke oever. De grond die vrijkomt, gebruikt de aannemer om wat heuveltjes in het gebied te maken. Aansluitend worden wandelpaden aangelegd. Dat geldt ook voor het fietspad bij de Beukenschans dat in ere wordt hersteld. Tot slot komen er speelvoorzieningen en bankjes. Naar verwachting is  alles uiterlijk medio juli gereed.

In het najaar volgt dan nog de beplanting. Naast de aanplant van nieuwe bomen komen er plantvakken met heesters en hagen.

Het definitieve groenplan is te vinden op de gemeentelijke website http://www.leiderdorp.nl/  onder Wonen/Nieuwbouwprojecten/Schansen (directe link is te vinden in de rechtermarge).