Nieuwsbericht Herinrichting Hubrechtplein in volle gang

Gepubliceerd op: 23 september 2009 00:00

Bij het Hubrechtplein wordt momenteel druk gewerkt aan de herinrichting. De bedoeling is dat er een nieuw plein komt met een echte ‘pleinfunctie'. Een groep bewoners heeft meegewerkt aan het herinrichtingsplan dat nu wordt uitgevoerd en naar verwachting half november klaar is. Na de opknapbeurt beschikt het Hubrechtplein over meer variatie in groen, meer speelruimte en staan er speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling.

 

Waar is tot nu toe aan gewerkt?
Sinds half augustus is het Hubrechtplein ‘opengebroken' om opnieuw ingericht te worden. Tot nu toe heeft de aannemer het hekwerk van het basketbalveld verwijderd, riolering aangelegd, nieuwe bestrating aangebracht rond het Hubrechtplein en parkeerplaatsen aan de Mauritssingel gemaakt.

Afsluiting Mauritssingel
Afgelopen maandag is begonnen met het opnieuw bestraten van de Hoofdstraat, waardoor het deel vanaf de Mauritssingel is afgesloten. De afsluiting duurt ongeveer twee weken. Fietsers en voetgangers hebben gewoon doorgang. Het verkeer wordt omgeleid via de Achthovenerweg en de Doesbrug. Er worden borden geplaatst bij de Mauritssingel/ Achthovenerweg en Hubrechtplein / Hoofdstraat.

Wat gaat er nog meer gebeuren?
De komende periode wordt ook gewerkt aan het kappen en snoeien van bomen. Daarnaast wordt het basketbalveld geasfalteerd, het hekwerk geplaatst en de speelplaats en de bushalte ingericht. Ondergrondse containers worden geplaatst en de aandacht gaat tevens uit naar de groene aankleding van het plein.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van het Hubrechtplein is te vinden op www.leiderdorp.nl/lente (de directe link vindt u in de rechtermarge). De maquette van het herinrichtingsplan van het Hubrechtplein is te bezichtigen in het SPAR Museum aan de Hoofdstraat 164 in Leiderdorp.