Nieuwsbericht Herinrichting kruisingen Merelstraat en Houtkamp

Gepubliceerd op: 19 oktober 2015 12:40

Aannemer BAM voert in opdracht van gemeente Leiderdorp de herinrichting van Engelendaal uit. Van 22 oktober t/m 4 november worden de kruisingen Merelstraat en Houtkamp opnieuw ingericht.

Verkeersmaatregelen

  • Beide kruisingen zijn van 22 oktober t/m 4 november afgesloten voor verkeer.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km/u en is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
  • Verkeer voor de Merelstraat wordt lokaal omgeleid via de Vronkenlaan en Koekoekstraat.
  • Bewoners van de Merelstraat en de Laan van Berendrecht kunnen hun woning bereiken via een tijdelijke doorsteekmogelijkheid in de Merelstraat en Koekoekstraat; de paaltjes gaan daar naar beneden. Bekijk omleidingstekening Merelstraat.
  • Vanaf de kruising Winkelhof en de kruising Gallaslaan is het niet mogelijk linksaf richting Persant Snoepweg de Engelendaal op te rijden.
  • De kruising Winkelhof en de kruising Gallaslaan zijn bereikbaar vanaf de kant van de Persant Snoepweg.
  • Verkeer voor het Winkelhof en de Gallaslaan vanuit richting Rietschans wordt via de Heinsiuslaan geleid.

Winkelhof blijft goed bereikbaar!
Winkelcentrum Winkelhof blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Winkelend publiek wordt via borden naar de drie ingangen van parkeergarage Winkelhof geleid. De hoofdingang aan de Engelendaal is vanaf de kant van de Persant Snoepweg bereikbaar.

Openbaar vervoer
De werkzaamheden aan de weg hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Lijn 183/365
Van 22 oktober t/m 4 november vervalt halte Statendaalder richting Alphen aan den Rijn en Schiphol. Reizigers worden terugverwezen naar halte Vronkenlaan.

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de site van Arriva
via www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Contact en informatie
Mocht u voorafgaand of tijdens de werkzaamheden vragen en of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl.
Het laatste nieuws vindt u op www.leiderdorp.nl/engelendaal.