Nieuwsbericht Herinrichting kruisingen Winkelhof en Gallaslaan

Gepubliceerd op: 14 oktober 2015 09:15

Aannemer BAM voert in opdracht van gemeente Leiderdorp de herinrichting van Engelendaal uit. Tot en met 21 oktober richt BAM de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan opnieuw in.

Verkeersmaatregelen kruisingen Winkelhof en Gallaslaan

  • Van 1 t/m 21 oktober worden de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan opnieuw ingericht. De kruisingen zijn dan afgesloten voor verkeer.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km/u en is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
  • Verkeer wordt lokaal omgeleid via de Heinsiuslaan en Voorhoflaan.
  • De Gallaslaan blijft voor voetgangers en fietsers toegangelijk.
  • Het BP-station blijft bereikbaar.
  • Vanaf de kruising Merelstraat is het niet mogelijk linksaf richting Rietschans de Engelendaal op te rijden.
  • De kruising Merelstraat is bereikbaar via de zijde Vronkenlaan.

Bekijk Omleidingstekening Winkelhof

Winkelhof blijft goed bereikbaar!
Winkelcentrum Winkelhof blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Winkelend publiek wordt via borden naar de parkeergarage van Winkelhof geleid.
De parkeergarage van Winkelhof is bereikbaar via de ingangen aan de Heinsiuslaan. Op zaterdagen is tussen 11.00 en 15.00 uur de hoofdingang van de parkeergarage Winkelhof zijde Engelendaal bereikbaar met behulp van verkeersregelaars.

Oversteken op de aangegeven plaatsen
Door de werkzaamheden is er geen veilige oversteekplaats ter hoogte van het Winkelhof mogelijk. Voetgangers en fietsers worden omgeleid naar de nabijgelegen oversteek bij de Gallaslaan. U kunt ook oversteken bij de kruising Vronkenlaan. Oversteken op andere plaatsen is niet toegestaan en is niet veilig. Wij rekenen op uw medewerking.
Bekijk Omleidingstekening oversteekplaats

Openbaar vervoer
De werkzaamheden aan de weg hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Lijn 183/365
Van 1 t/m 21 oktober vervalt halte Statendaalder richting Leiden.
Reizigers worden doorverwezen naar halte Vronkenlaan.
Van 22 okt t/m 4 november vervalt halte Statendaalder richting Alphen aan den Rijn en Schiphol. Reizigers worden terugverwezen naar halte Vronkenlaan

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de site van Arriva via www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Kruisingen Merelstraat en Houtkamp
Van 22 oktober t/m 4 november worden de kruising Merelstraat en de kruising Houtkamp opnieuw ingericht. In deze periode zijn deze kruisingen afgesloten voor verkeer.
Bewoners van de Merelstraat en de Laan van Berendrecht kunnen hun woning bereiken door een tijdelijke doorsteekmogelijkheid via de Vronkenlaan en Koekoekstraat.

Contact en informatie
Mocht u voorafgaand of tijdens de werkzaamheden vragen en of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl. BAM houdt tot 22 oktober elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur een inloopochtend in de tijdelijke projectaccommodatie op de parkeerplaats van het park Houtkamp zijde Engelendaal. Houd ook de website van de gemeente in de gaten voor de laatste nieuwsberichten en planning: www.leiderdorp.nl/engelendaal.