Nieuwsbericht Hoe houdt u inbrekers buiten de deur

Gepubliceerd op: 17 oktober 2012 00:00


Woninginbraak is een delict dat grote impact heeft op getroffenen en omgeving. Zowel gemeentebestuur als politie hechten daarom groot belang aan het terugdringen van het aantal woninginbraken.

De gemeente Leiderdorp organiseert daarom op woensdag 14 november in het gemeentehuis een informatieavond over inbraakpreventie. De politie is tijdens de avond aanwezig en geeft toelichting op haar aanpak.

Daarnaast hebben we een “ervaringsdeskundige” in de persoon van Evert Jansen uitgenodigd die onze gemeente met u "doorloopt" en kijkt waar hij als ex-inbreker zijn slag had kunnen slaan. U komt er achter hoe gemakkelijk het vaak is om een huis binnen te komen. Natuurlijk geeft hij u ook waardevolle tips om inbrekers buiten uw deur te houden!
Een vertegenwoordiger van slachtofferhulp is aanwezig om te vertellen wat zij voor u kunnen betekenen als u toch slachtoffer wordt van een inbraak.

Programma

  •  19.30 uur       Inloop met koffie en thee
  • 19.45 uur       Welkom door de Burgemeester
  • 19.50 uur        Toelichting door plv. teamchef op de aanpak van woninginbraken door de politie
  • 20.15 uur        Zwakke plekken en risico’s. Uitleg door Evert Jansen (ex inbreker).
  • 21.15 uur        Slachtofferhulp. Wat kan slachtofferhulp voor u betekenen als u slachtoffer bent van een inbraak.

Meld u aan via veiligheid@leiderdorp.nl of via het telefoonnummer (071) 54 58 500 als u alles wilt weten over inbraakpreventie.

Ik spreek u graag op deze bijeenkomst. Tot 14 november in het gemeentehuis.

De burgemeester van Leiderdorp,

Laila Driessen.