Nieuwsbericht Hoe veilig is onze gemeente?

Gepubliceerd op: 05 augustus 2015 09:20

Veiligheidsmonitor 2015 gaat van start

Rond 6 augustus start in Leiderdorp een onderzoek in het kader van de veiligheidsmonitor 2015. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een steekproef onder inwoners van Leiderdorp. Vragen zoals 'hoe veilig is uw buurt?', 'was u de afgelopen 12 maanden slachtoffer van een misdrijf?' en 'hoe tevreden bent u over de politie?' komen hierin aan orde.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 6 augustus, de resultaten worden in maart 2016 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In 2015 doen 112 gemeenten mee aan het onderzoek van de veiligheidsmonitor. Meer informatie vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl.