Nieuwsbericht Honingbijen in het MEC

Gepubliceerd op: 21 september 2011 00:00

bij op moerasspirea kopiefoto: Andre Biemans

Ontdek van dichtbij het verschil tussen een werkbij, een koningin en een dar. Hoe smaakt stuifmeel en hoe maakt een bij bijenwas? Op deze en andere vragen kun je het antwoord zelf ontdekken op zondag 25 september in het Milieu Educatief Centrum (MEC).

Zondag 25 september, van 15.00 tot 16.00 uur, is bijenhouder Dirk Jan Binnendijk in het MEC om van alles te laten zien over zijn werk. Zo kun je meemaken hoe honing uit de raten wordt gehaald: door de honing te slingeren! Natuurlijk kan er geproefd, geroken, gevoeld en gekeken worden. En luister vooral naar wat de imker te vertellen heeft, want er is veel om je over te verbazen als het gaat over honingbijen.

Imker Dirk Jan Binnendijk is lid van de Bijenvereniging Leiden e.o. en de Bijenvereniging Oegstgeest. Hij is goed op de hoogte van het wel en wee van de honingbij in deze omgeving.

Natuurlijk is het MEC die middag ook geopend voor publiek, want er is altijd wel iets te zien of te beleven. De toegang is zoals gewoonlijk gratis. Meer informatie vindt u via mec@natuureducatie.nl of via tel: (071) 541 22 16. De Sterrentuin is te vinden aan de Van Diepeningenlaan 110-E Leiderdorp.