Nieuwsbericht Huisdieren

Gepubliceerd op: 09 juni 2021 14:15

De gemeente is benaderd door een aantal dierenhouders en/of -liefhebbers. Zij vroegen of de gemeente aandacht wil besteden aan het welzijn van dieren, en hoe je om moet gaan met dieren. Om deze reden plaatsen wij dit artikel.

De populariteit van huisdieren
is sinds de uitbraak van het coronavirus toegenomen. Dit komt doordat mensen meer vrije tijd hebben. Maar blijven nieuwe huisdieren ook na de crisis nog gewenst? Als houder van dieren bent u verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van uw dieren. Zo zijn er regels voor verzorging, huisvesting en fokken met dieren. Wij zetten een aantal regels op een rijtje. Kijk voor meer informatie op leiderdorp.nl/honden. Daarop staat relevante informatie voor dierenbezitters. Ook vindt u er relevante links naar andere websites.

Welke dieren mag u houden?
U mag niet alle diersoorten houden. Wilt u weten welke dieren u wel mag houden? Op www.leiderdorp.nl/honden vindt u een link naar de lijst met dieren die u mag houden. Hond of kat kopen? Bereidt u zich voor!

Wilt u een hond of kat als huisdier?
Denk dan eerst goed na. Ze brengen namelijk niet alleen gezelschap en gezelligheid in huis. Een gezond en gelukkig dier kost ook tijd, energie, aandacht en geld. Als u zich voorbereidt, weet u waar u rekening mee moet houden. Zo maakt u een goede keus en voorkomt u veel problemen. Voor uw huisdier en voor uzelf. Via www.leiderdorp.nl/honden vindt u meer informatie. Op deze pagina vindt u ook de regels waar u zich in Leiderdorp aan moet houden.