Nieuwsbericht Inbraakpreventieavond

Gepubliceerd op: 30 oktober 2013 00:00

inbraakpreventieavond
Op donderdag 28 november, van 19.30 uur tot 21.00 uur, organiseert de gemeente Leiderdorp samen met de politie een informatieavond over inbraakpreventie en het project Burgernet. Dit vindt plaats in het wijkgebouw Zijlkwartier aan de van der Marckstraat 19.

De burgemeester, politie en projectleider van Burgernet presenteren aan belangstellende inwoners de situatie in Leiderdorp en vooral ook wat je zelf kunt doen om de kans op woninginbraak te verkleinen en de pakkans te vergroten.

De aanleiding voor de avonden is een toename van het aantal woninginbraken in de gemeente, zoals blijkt uit cijfers van de politie. De politie is tijdens de avond aanwezig om een toelichting te geven op haar aanpak. Ook worden er tips en trucs gegeven over hoe u als inwoner het beste uw huis kunt beschermen tegen inbraak.

Praktijkvoorbeelden
Met behulp van beelden wordt getoond hoe gemakkelijk het kan zijn een huis binnen te komen. Tijdens de avond geven de wijkagenten uitleg over hoe soms op eenvoudige en betaalbare manier veel ellende kan worden voorkomen.

Burgernet
De regionaal projectleider van Burgernet legt uit hoe dit project werkt en op welke manier u als veiligheidspartner mee kunt doen in de strijd tegen woninginbraak en andere vormen van criminaliteit.