Nieuwsbericht Incluzio Leiderdorp nieuwe organisatie voor welzijn in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 01 januari 2019 00:40

Incluzio Leiderdorp

Per januari 2019 organiseert Incluzio Leiderdorp welzijnswerk, vluchtelingenondersteuning, delen van de Wet maatschappelijke ondersteuning en activiteiten die bijdragen aan het welzijn van alle inwoners van Leiderdorp.


Heeft u een initiatief voor uw buurt? Zoekt u vrijwilligerswerk? Heeft u praktische ondersteuning nodig, zoals een traplift of hulp bij mantelzorg? Of kunt u hulp gebruiken met bijvoorbeeld uw financiën, relatie of woonsituatie? Met dit soort vragen kunt u vanaf januari 2019 terecht bij één organisatie: Incluzio Leiderdorp.

Incluzio Leiderdorp heeft de opdracht gekregen een toegankelijk aanbod te creëren voor iedere Leiderdorper in elke levensfase. Met de opdracht aan één organisatie wordt de dienstverlening nog beter afgestemd op de wensen van inwoners. Incluzio Leiderdorp biedt snelle en laagdrempelige ondersteuning, dichtbij en in de wijk. Zo kan hulp eerder worden geboden en zwaardere hulp voorkomen worden. Bovendien krijgen inwoners die gebruik maken van hulp en ondersteuning te maken met één vast contactpersoon.

Ondersteuning die tot 2019 wordt geboden door Pluspunt, Sociaal Cultureel werk, het Sociaal Team Leiderdorp, Sportservicepunt en mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning, wordt overgenomen door Incluzio Leiderdorp.
Inwoners kunnen vanaf 2 januari van 9.00 uur tot 17.00 uur terecht bij Incluzio in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Incluzio Leiderdorp is ook bereikbaar via telefoonnummer 071-541 35 36 en e-mailadres: leiderdorp@incluzio.nl. Meer informatie over Incluzio Leiderdorp vindt u op www.incluzioleiderdorp.nl

Angelique

"Met Incluzio Leiderdorp hebben wij per 1 januari een organisatie die ondersteuning en (preventieve) welzijnsactiviteiten biedt voor alle Leiderdorpers. Ook inwoners die hier een bijdrage aan willen leveren kunnen bij Incluzio terecht. Hiermee draagt Incluzio bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet en van waarde is. Namens het gemeentebestuur wens ik Incluzio Leiderdorp heel veel succes en inspiratie. Ik kijk uit naar een waardevolle samenwerking tussen alle betrokkenen."
Angelique Beekhuizen, wethouder sociaal domein.

 

 

 

 

 

foto janine

"Na 4 maanden van voorbereiding, ben ik blij dat we in januari dan echt van start kunnen gaan voor en met Leiderdorpers! Ik heb afgelopen tijd mogen kennis maken met veel inwoners en organisaties en ben onder de indruk van alle betrokkenheid en ideeën. Daarnaast ben ik trots dat ons team compleet is. Ik mag straks gaan werken met deskundige enthousiaste professionals en betrokken inwoners. Ik kijk uit naar 2019!"
Janine de Vries, programmamanager Incluzio